7 Şubat 2013 Perşembe

Enerji İçeceklerinin İnsan Vücuduna Etkileri


Enerji İçecekleri; genellikle  spor ile uğraşan kişilerin vazgeçilmez içeceği haline gelmiştir. Fakat enerji içecekleri insan sağlığına zararlıdır.Enerji içeceklerinin içinde kafein bulunmaktadır. Kafein doğrudan kanımızı etkilemektedir. Kafein kanın pıhtılaşmasını engeller ve birçok kalp hastalıklarına neden olur.
Enerji içecekleri kana çabuk karışan maddeler içermektedir. Bu maddeler vücudumuza çok kısa bir süre canlılık ve enerji vermektedir. Ancak bu yararı ilerleyen zamanlarda kalıcı zarara dönüşebilmektedir.
Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi çok zararlıdır. Bir futbolcunun bile 4 veya 4 şişe enerji içeceği alması kalp krizine neden olabilir. Bu nedenle enerji içecekleri fazla tüketilmemelidir.
Enerji içeceklerinden bazı kişilerin kesin olarak  uzak durması gerekmektedir.
Bu kişiler;
- Kalp hastalığı olanlar
- Hamile bayanlar
- Diyet uygulayanlar
- Sürekli spor ile ilgilenen kişiler
- Çocuklar
- Alkol ve sigara kullananlar
Kısacası enerji içecekleri insan vücuduna zararlıdır. Evet bazı yararlı maddeleri içeriğinde barındırmaktadır. Ancak sürekli olarak kullanılması sonucunda vücut zarar görmektedir. Zaten içeriğinde bağımlılık yapan özelliklere sahip maddeler bulunmaktadır. Bundan dolayı tüketiminde çok daha dikkatli olunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder